Madlavning

Formål, mål og målgruppe

Kurset har til formål at oplære og træne borgere med få arbejdsmarkedskompetencer og/eller vanskeligheder ud over ledighed (herunder flygtninge og indvandrere) til forskellige dele af arbejdsfunktioner. Der er mulighed for at sammensætte individuelle forløb.

 

Målet er, at kursisterne efter endt kursus og oplæring kan komme i  praktik/løntilskud/ordinært arbejde i madlavningsbranchen.

 

Varighed

Kurset afholdes 2 dage om ugen, 5 timer pr. dag. Der kan aftales andre muligheder. Kurset og oplæringen følger årstidernes skiften. Der vil således være nye kursusdele løbende igennem et år.

Den enkelte kursist forløb aftales individuelt.

Indhold

Råvarer, tilberedning og opbevaring

Køkkenhygiejne

Årstidens råvarer

Opskrifter

Krydderier

Tilberedning af mad

       Ernæring – sundhed og velvære

       Kostplaner

       Måltider

*   Madens historie mv.

       Det internationale køkken

       Drikkevarer kaffe, te, vand, saft, juice mv.

      Smag

      Tilberedninger

      Servering

      Oprydning, opvask, rengøring*   

      Økologi

      Organisering

 

 

 

 

Undervisningsmetode

Undervisningen foregår dels som fælles informationer og beskeder dels som personlig oplæring.

 

Holdstørrelse

5 -10

 

Transport

Der er kørselsordning for kursister, der bor længere væk fra jorden, der dyrkes

 

Pris ved minimum 5 kursister

Kursusafgift: 1000,00 kr pr. uge plus moms, undervisningsmaterialer 300,00 kr. pr. uge plus moms.

Kursisterne får arbejdstøj og sikkerhedssko

 

Tillægsydelser

Der kan tilkøbes mentor, tolk, afklaring af arbejdsevne, etablering af og opfølgning på praktik